Wybierz raport
Filtruj

Obserwowane zmiany w wartościach niektórych cech tucznych i rzeźnych poszczególnych ras

RasaRokLiczba ocenionych zwierzątWiek w dniu uboju (dni)Przyrost dzienny od 25 do 100 kg (g)Zużycie paszy na 1 kg przyrostu (kg)Długość środkowa tuszy (cm)Grubość słoniny (śr. z 5pom.) (cm)Grubość słoniny w pkt. C1 (cm)Pow. „oka” polędwicy (cm2)Masa szynki zadniej bez słoniny (kg)Zaw. mięsa w wyrębach podst. (%)Zaw. mięsa w tuszy (%)
WBP20113791838662.7681.61.510.9854.89.3267.959.9
PBZ20115591848642.7682.61.360.9454.59.2167.659.6
HAMPSHIRE2011101638612.7880.31.500.8561.59.5671.663.3
DUROC2011251789292.6380.81.450.9651.79.5669.962.0
PIETRAIN2011401888352.7777.61.200.7864.310.3874.666.4
L 99020111101908962.8079.71.921.0358.09.1268.360.0
PUŁAWSKA2011341967922.8478.71.571.4551.69.0867.359.5
Znaleziono 7 wynik(ów)